2017. július 12., szerda

Két millió eurót érő festményt találtak egy 70 éve üresen álló párizsi lakásban


2010-ben fedezték fel azt 70 éve üresen álló párizsi lakást, ahol igazi műkincsek hevertek. A lakás tulajdonosa egy francia nő, aki a II. világháború idején délre menekült, mindenét hátrahagyva. 91 éves korában, 2010-ben halt meg. Nem tudni miért nem tért vissza soha a párizsi Opera közelében lévő lakásába, melynek adóját rendszeresen és pontosan fizette.




Kiderült, hogy a gyönyörű bútorok és az értékes, régi emlékek mellett egy eredeti Giovanni Boldini festmény is a lakásban porosodott. Az otthonában található értékes festményre halála után derült fény, amikor a végrendeletének végrehajtója megkereste a lakást. A festmény 1894-ben készült el, és Boldini múzsáját, Marthe de Florian-t ábrázolja, aki egy híres francia színésznő volt. A kép elkészültekor Marthe 24 éves volt. A lakásban szerelmesleveleket is találtak, melyeket Giovanni Boldini és Marthe de Florian írtak egymásnak. Kiderült, hogy a lakás tulajdonosa Marthe de Florian unokája volt. Miután a festmény egy aukción kalapács alá került, elképesztő áron, 2,1 millió euróért kelt el.


 Giovanni Boldini festménye


Giovanni Boldini (1842-1931) olasz festő volt, aki a párizsi iskolához tartozott. Leginkább zsánerképeket és portrékat festett, és egy 1933-ban megjelent cikk a Times-ban a “suhogás mesterének” nevezte el a különleges ecsetkezelése miatt. Párizsi évei alatt Edgar Degas köreihez tartozott, és a 19. század végére ő volt az egyik legfelkapottabb portréfestő a francia fővárosban.

Forras : itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése